Οι εγκαταστάσεις

Το Εργοστάσιο

Το εργοστάσιο παραγωγής ζυμαρικών κτίστηκε το 1997 στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998. Είναι ένα από πιο τεχνολογικώς εξελιγμένα εργοστάσια ζυμαρικών στην Ευρώπη και διαθέτει τέσσερις γραμμές παραγωγής συνεχούς ροής, 2 για μακρά ζυμαρικά και 2 για κοντά ζυμαρικά. Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα του συγκροτήματος σε ετήσια βάση, ανέρχεται στους 72000 τόνους ζυμαρικών. Οι υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, παράγουν υψηλής ποιότητας ζυμαρικά, για την ελληνική και ξένη αγορά. Η εταιρεία έχει επίσης κάνει σημαντικές επενδύσεις και για την πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγής και της συσκευασίας των ζυμαρικών, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του παραγωγικού κόστους.Ο Μύλος

Το Σεπτέμβριο του 2006 τέθηκε σε λειτουργία υπερσύγχρονος πλήρως αυτοματοποιημένος μύλος παραγωγής σιμιγδαλιού από σκληρό σιτάρι, δυναμικότητας 260 τόνων ημερησίως, ο οποίος καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του εργοστασίου σε πρώτη ύλη. Ο μύλος θεωρείται η σημαντικότερη επένδυση της EURIMAC, καθώς παράγει υψηλής ποιότητας σιμιγδάλι, με αποτέλεσμα την παραγωγή αρίστης ποιότητας ζυμαρικών.


Η Αποθήκη

To Σεπτέμβριο του 2010 κατασκευάστηκε μια νέα υπερσύγχρονη αυτόματη αποθήκη 9.500 παλετοθέσεων (9200 τόνων φυλασσόμενου στοκ) με πλήρη ηλεκτρονική διαχείριση κατά το σύστημα FIFO. Η εγκατάσταση επιτρέπει τη σύγχρονη φόρτωση 8-φορτηγών containers.


Λέβητας Υπέρθερμου Ύδατος

Τον Απρίλιο του 2013 ολοκληρώθηκε με την αξιοποίηση του αναπτυξιακού Ν. 3908/11, η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου λέβητα υπέρθερμου ύδατος( 8000,000 kcal/hr. ) ο οποίος λειτουργεί με την καύση φλοιού ρυζιού προερχόμενου από το εργοστάσιο ρυζιού, ιδιοκτησίας των μετόχων (EURICOM) στη Χαλάστρα, Θεσσαλονίκης.Η λειτουργία του λέβητα,πέραν από το εμφανές περιβαλλοντικό όφελος,επιφέρει ήδη και σημαντικότατες οικονομίες στην εταιρεία.