ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

biomass-FVrJP-eurimac
Το Συγκρότημα Λέβητα Καύσης Ορυζοφλοιού
windmill-eurimac
Ο Μύλος Επεξεργασίας Σκληρού Σίτου
production-hwEpr
Η Μονάδα Παραγωγής Ζυμαρικών
warehouse
Η Αποθήκη
production-hwEpr

Η Μονάδα Παραγωγής Ζυμαρικών

Η μονάδα παραγωγής ζυμαρικών μπορεί να παράγει γύρω στους 72,000 τόνους ζυμαρικών ετησίως. Η μονάδα έχει 5 αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής ζυμαρικών, 2 για μακρά είδη ζυμαρικών και 3 για κοντά είδη ζυμαρικών.

  • Πάνω στη πρέσα, το σιμιγδάλι αναμιγνύεται με κατάλληλη ποσότητα φιλτραρισμένου νερού.
  • Το μείγμα ζυμώνεται σε ζυμωτή ολικού κενού έτσι ώστε να εξαλειφθεί ο αέρας από την ζύμη.
  • Η ζύμη αρχικά διανέμεται στα φίλτρα των καλουπιών για φιλτράρισμα και τέλος στους μορφοποιητές των καλουπιών για σχηματισμό.
  • Η μορφοποιημένη ζύμη μετατρέπεται σε πολλαπλά στελέχη ζυμαρικών.
  • Τα ζυμαρικά απλώνονται πάνω σε καλάμια και μεταφέρονται στο προ-ξηραντήριο.
  • Τα ζυμαρικά παραμένουν γύρω στα 45 λεπτά στο προ-ξηραντήριο όπου η θερμοκρασία φθάνει μέχρι τους 70°C και μεταφέρονται στο ξηραντήριο.
  • Τα ζυμαρικά παραμένουν από 6 έως 10 ώρες στο ξηραντήριο όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 85°C και μεταφέρονται στο ψύκτη.
  • Τα ζυμαρικά παραμένουν γύρω στα 30 λεπτά στο ψύκτη όπου η θερμοκρασία πέφτει στους 25°C και μεταφέρονται στα σιλό αποθήκευσης ημιέτοιμων.
  • Τα ζυμαρικά αποθηκεύονται στους ορόφους των σιλό και μεταφέρονται στη μονάδα εξαγωγής και κοπής, όπου απομακρύνονται από τα καλαμιά και κόβονται στο τελικό τους μέγεθος και μεταφέρονται στο σύστημα δοσολογίας της κατάλληλης συσκευαστικής γραμμής.
  • Η μορφοποιημένη ζύμη κόβεται από μια μονάδα κοπτικών δίσκων, τοποθετημένη κάτω από το καλούπι και αποκτά την τελική της μορφή.
  • Τα ζυμαρικά πέφτουν σε ιμάντα μεταφοράς και μεταφέρονται στο προ-ξηραντήριο.
  • Τα ζυμαρικά παραμένουν γύρω στα 5 λεπτά στο προ-ξηραντήριο όπου η θερμοκρασία φθάνει μέχρι τους 100°C και μεταφέρονται στο ξηραντήριο.
  • Τα ζυμαρικά παραμένουν γύρω στις 4 ώρες στο ξηραντήριο όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 85°C και μεταφέρονται στο ψύκτη.
  • Τα ζυμαρικά παραμένουν γύρω στα 10 λεπτά στο ψύκτη όπου η θερμοκρασία πέφτει στους 25°C and μεταφέρονται στα σιλό αποθήκευσης ημιέτοιμων.
  • Τα ζυμαρικά αποθηκεύονται στα σιλό αποθήκευσης ημιέτοιμων και μεταφέρονται στο σύστημα δοσολογίας της κατάλληλης συσκευαστικής γραμμής.
  • Το σύστημα δοσολογίας της συσκευαστικής γραμμής ρυθμίζει το επιθυμητό καθαρό βάρος της συσκευασίας. 
  • Τα ζυμαρικά συσκευάζονται με θερμοκόλλησηστο κατάλληλη συσκευασία. 
  • Τα ζυμαρικά περνάν μέσα από: ένα μηχάνημα ελέγχου βάρους (ανιχνεύει και απορρίπτει συσκευασίες που δεν ικανοποιούν τις προδιάγραφες καθαρού βάρους), ένα ανιχνευτή μετάλλων (ανιχνεύει και απορρίπτει συσκευασίες που μπορεί να περιλαμβάνουν κομμάτια μετάλλου) και ένα μηχάνημα κωδικοποίησης παρτίδας (εκτυπώνει με μελανί πάνω στη συσκευασία τον κωδικό παρτίδας του προϊόντος). 
  • Οι συσκευασίες εγκιβωτίζονται σε χαρτοκιβώτια. 
  • Τα χαρτοκιβώτια σφραγίζονται και στοιβάζονται σε παλέτες.
  • Οι παλέτες περιτυλίγονται και μεταφέρονται στην αποθήκη.